Hur tillverkas rostfritt stål?

Svaret på hur rostfritt stål tillverkas är vi många på Damstahl som vet. Men eftersom vi alltid vill lära oss mer, åkte vi iväg på ett studiebesök. Vi är många som har hört och läst om kanelbullereceptet som blev till rostfria stänger. (Har du missat detta inlägg så hittar du det här). Samtidigt vet vi att det är många som aldrig fått se hur degen egentligen kommer till. För någon månad sedan åkte därför ett gäng damstahlare till Belgien för att besöka Aperam och ett av Europas stålverk. Stort, mäktigt, varmt och öronbedövande.

 

Följ med på en liten rundvandring för att få reda hur rostfritt stål tillverkas.

  1. I första steget samlas stora mängder skrot i enorma grytor. Det kan komma från en mängd olika industrier och vara allt från skrotade livsmedelsmaskiner till rostfria rörsystem. Blandningen av skrot och de legeringsämnen som senare tillsätts avgör vilken stålsort som slutligen tillverkas. Grytan med skrot transporteras sedan till smältverkets stora ugnar. Grafitstavar sänks ner i stålblandningen och en oerhörd värme tillförs. I värmen, där det sprakar och låter, smälts det rostfria skrotet till flytande stål.Smältugn stålverk rostfritt
  2. Den flytande stålmassan hälls över i en ny behållare för nästa steg i processen. Den behöver nu renas från så kallade slaggprodukter. Detta görs genom att man blåser in argongas för att skapa en förbränningsprocess som renar stålet. Samtidigt tillsätts legeringsämne för att få den önskade stålsorten. Därefter transporteras stålmassan till sitt sista steg i smältverket.
  3. Det sista steget är stränggjutningen. Det är den process där man kyler ner det flytande stålet till fast form och skapar slabs (eller billets om slutprodukten ska vara stång). Slabs är stora grundplåtar – en till två meter breda, 16–20 cm tjocka och skärs i 12 meter långa bitar. Produktionen i smältverket är nu färdig och det är dags att börja resan mot färdig rostfri plåt.

Hur tillverkas rostfritt stål?

Från slab till färdig plåt

Från slab till färdig plåt

Resan mot den färdiga rostfria plåten efter smältverket tar sin början på valsverket. Slabet återupphettas i stora ugnar innan varmvalsningen påbörjas. Slabet valsas till en tunnare plåt och rullas upp till coils. Dessa coils kallas black coils och är ett halvfärdigt material som man skapar för att det ska bli lättare att hantera i fortsatt förädling. Det är också dessa som avgör slutprodukten, ju tjockare black coil desto tjockare slutprodukt.

Färdiga black coils lagras sedan och när verket vet vilken produkt de ska tillverka väljer de ett coil som passar mot den plåt som ska göras. Ska exempelvis en 2 mm 2B plåt tillverkas, valsas och betas ett black coil och ett nytt coil rullas upp med den färdiga 2 mm plåten. Nu har verket gjort klart sitt arbete och coilet med den färdiga 2B plåten skickas vidare till ett servicecenter. Här förädlas produkten ännu en gång. Den klipps, slipas, borstas och folieras innan den skickas vidare till din grossist och vidare till dig som kund. Vad som sedan skapas av plåten är det våra fantastiska kunder som avgör.

Tillverkning rostfritt black coil

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 − ett =