Mer om oss specialister

Vilken rostfri produkt är bäst för dina behov? Damstahl erbjuder rostfritt stål från 20 kronor till 200 kronor per kilo. Väljer du ett för billigt material kan det påverka hållfasthet och livslängd. Väljer du ett dyrt material kan det ge ett för högt pris på slutprodukten.

Här på bloggen får du råd om hur du kan spara pengar genom att välja rätt rostfri lösning. Vi kommer även att skriva om intressanta nyheter och bjuda på både nyttiga och överraskande fakta.

Vi tre produktspecialister har gått olika vägar som alla ledde till den rostfria världens många möjligheter. Här under kan du läsa lite om våra bakgrunder och erfarenheter.

 

Robert Humlebaek Petersen - produktspecialist rör och rördelar

”Jag älskar rostfritt, rostfritt sviker aldrig.”

Hej, jag heter Robert Humlebaek Petersen och arbetar som produktspecialist på rör och rördelar inom Damstahl. Om mitt efternamn Humlebaek verkar bekant så heter jag samma som hemorten för Louisiana, svenskarnas favoritkonsthall på Själland. Ja, jag kan prata flytande danska vid behov.

Min väg till Damstahl, där jag började år 2011, har varit lång och händelserik. I grunden är jag svetsare. Tidigare i min karriär arbetade jag 17 år på FMT Aircraft Gate Support System i Trelleborg som tillverkar passagerarbryggor till flyg och färjetrafiken. Jag reste till många spännande platser i världen och monterade bland annat passagerarbryggor tillsammans med andra system på flygplatserna. Man fick verkligen lära sig och ta del av hur olika människor fungerar beroende på land och kultur.

Sedan arbetade jag på Trelleborgs kommun i fem år som driftreparatör där jag bland annat hade hand om inköp av rostfritt stål för avloppsverk, pumpstationer och vattenverk. En dag sa min kontakt på Damstahl ”vi har ett ledigt jobb och det passar dig perfekt för du kan ju det här med rör och rördelar.” Hon hade rätt! Jag stortrivs på Damstahl och gillar att hjälpa våra säljare och kunder att hitta bästa lösningen för alla behov när det gäller rör och rördelar.

Jag är också med och driver stora kundprojekt vad gäller rätt rostfritt för avloppsverk och vattenreningsanläggningar runt om i Sverige. Min specialkunskap om rör, rördelar och svetsning kommer verkligen till nytta här och bidrar till framgångsrika kundprojekt.

Vad jag tycker om rostfritt? Jag älskar detta material! Sätt rostfritt i en tuff miljö, till exempel i en pumpstation som tar hand om vårt avlopp och det klarar utmaningen galant i nästan hur många år som helst. Jag älskar rostfritt, rostfritt sviker aldrig.

 

”Vem kan motstå ett material som har allt?”

Hej! Jag heter Per Carlsson och arbetar som produktspecialist på rostfri plåt inom Damstahl.

Min rostfria karriär på Damstahl inleddes år 2000 då jag började som innesäljare. Efter tre lärorika år blev jag distriktsansvarig säljare för västra Skåne och Halland.

Första stegen in i stålets värld tog jag redan 1980 då jag som 15-åring sommarjobbade på en mekanisk verkstad. Därefter blev det naturligt att jag valde verkstadsteknisk linje på gymnasiet. Efter några år som smed och reparatör vidareutbildade jag mig och arbetade som licenssvetsare och resemontör.

Det var på en mekanisk verkstad i metropolen Eslöv som min passion för det rostfria stålets möjligheter började. Vi jobbade med rostfritt till 100 procent och jag lärde mig otroligt mycket.

På verkstaden tillverkade vi allt från den minsta detaljen till den största livsmedelsmaskinen. Att få se en maskin växa fram efter olika slags bearbetning av plana plåtar och raka rör – det är en stor upplevelse. Här fick jag kunskaper som jag fortfarande har stor nytta av, och gärna vill dela med mig av.

Jag kommer aldrig att tröttna på rostfritt för det är ju precis som jag…otroligt hårt och helt underbart att jobba med. Haha!

 

”Aldrig samma verktyg till svart och rostfritt”

Hej! Jag heter Tord Nilsson och arbetar som produktspecialist på rostfri stång inom Damstahl.

Min första kontakt med rostfritt var när jag som ung byggnadsplåtslagare byggde en stor, fin grill i rostfritt åt en släkting. Det var hårt och jobbigt att klippa och bocka jämfört med plåten som jag var van vid. Grillen blev urtjusig med udda designlösningar. Efter två veckor undrade släktingen om det verkligen var rostfri plåt i grillen. Det fanns ytrost överallt och jag lärde mig ett nytt ord “järnsmitta”. Använd aldrig samma verktyg till svart och rostfritt!

Mitt liv som stålman börjar med fyra år som lärling till byggnadsplåtslagare och sedan jobbade jag mig runt på olika byggen och verkstäder i Malmö.

Ett jobb på Malmö Metall ledde in mig i metallernas förtrollade värld. Aluminium, lagermetaller, koppar, rostfritt stål … jag visste att detta var min framtid!

Därefter gick jag vidare till Square Tools som säljare av skärande och hållande verktyg. Samma kunder men nya produkter och massor av lärdomar om maskinbearbetning.

Ett antal år senare svarade jag på en annons i Sydsvenskan. Tre månader där efter började jag arbeta på Damstahl. Det har gått sju år och det är fortfarande lika intressant att gå till jobbet och hjälpa våra kunder att hitta rätt i den rostfria världen. Mångsidigheten hos rostfritt är enorm och man tröttnar aldrig på att lära sig mer om detta material.