Kafferost – den enda rost vi gillar!

Tro det eller ej, men det finns faktiskt rost som vi gillar! Det handlar om vår egen unika kaffeblandning Damstahl Rost som vi tagit fram i samarbete med Solde Kafferosteri i Malmö. 

Damstahl Rost är rostat för hand på noggrant utvalda bönor i en 12-kilos trumrost i mikrorosteriet Solde Kafferosteri i Malmö. Några av oss från Damstahl var på plats för att övervaka rostningen. Det var lite magiskt att få höra “first crack”, det poppande ljudet när bönorna blivit varma.  

Damstahls egen kaffeblandning rostas på Soldes Kafferosteri i Malmö.

Att göra kaffe från grunden är ett hantverk som kräver både kunskap och känsla. Så här berättar Johan Carlström på Solde Kafferosteri om sin passion:
– Vi har drivit en kaffebar i flera år och efterhand har behovet vuxit att få komma ännu närmare kaffet som råvara. Allt börjar med att välja ut de bästa kaffesorterna och sedan arbeta varsamt ända fram till de färdigrostade bönorna. På vårt rosteri drivs vi av att behålla grundsmakerna och inte låta själva rosten sätta smak på kaffet. Därför rostar vi relativt ljust. 
Damstahl Rost består av en extra god blandning.
– Grunden är två olika brasilianska bönor som ger fyllighet. Smaken toppas med en etiopisk böna som bärtorkats med skalen på för att få en härligt söt smak, säger Johan Carlström.