Babysalva fixar spaltkorrosion

Rost är något vi på Damstahl verkligen inte gillar! En av de värsta sorterna, som också är svårast att förhindra, är spaltkorrosion. Den bästa lösningen är självklart att helt undvika spalter. Det är dock väldigt svårt vid både svetsporer och bindningsfel.  

Gäller det planerade spalter, så som vid bultförband och flänsar, kan hjälpmedlet vara något som säkert ytterst få tror kan fungera. Du ska få ett riktigt ”hästhandlartrick” här på bloggen. Det är inte vetenskapligt bevisat men fungerar bra i praktiken. 

Använd babysalva för att hindra korrosion

Smörj ytan med ett tunt lager vaselin eller babysalva 

Ta ett tunt lager vaselin och smörj på spalten. Detta skapar ett vattenskydd som kan verka som en temporär lösning, i själva verket håller effekten i sig mycket länge. Ännu bättre effekt blir det om du använder en blandning av vaselin och basisk zinkoxid, samma innehåll som finns i babysalva. Se bara till att vaselinet eller zinkoxiden inte på något sätt påverkar mediet. 

 

Vill du ha fler tips på vad du kan göra åt korrosion? Här kan du läsa om hur du tar bort korrosion som orsakats av järnsmitta.