Möt vår Project Manager Anders Bergstrand i Göteborg

Anders har varit på Damstahl i åtta år och tillsammans med kollegan Mikael Liwgren arbetar han som Project Manager och håller kontakt med våra kunder i flera pågående projekt.

Damstahl har länge varit stora inom plåt och stång. I takt med att det rostfria utbudet kompletterats med rör och rördelar, vill vi kunna erbjuda större service för kunderna. Med två Project Managers finns kompetens att tillgå som underlättar arbetet för kunderna över hela landet.

– Det är ett väldigt roligt jobb med många kontaktytor i olika branscher – från bygg till livsmedel och läkemedel. Idag kan vi kan i princip erbjuda våra kunder leverans inom 24 timmar från Stockholm och söderut.

Våra kunder slipper ha onödiga lager

Som Project Manager är Anders och kollegan Mikael bollplank till de kunder som önskar. De för en dialog med kunden långt innan projektet startar. I detta skede har de möjlighet att hjälpa kunden att optimera materialtillförseln på bästa sätt.
De håller också tät kontakt med Damstahls egna logistikavdelning och på så sätt finns det få hinder de inte kan eliminera.
– När vi skulle leverera material till en byggnation på Bromma var det viktigt att vi kom på exakt utsatt tid på rätt plats för att få levererat materialet.  

Flygplatser, vattenverk eller industrier tillhör uppdragen och många av dem pågår under flera år.
– Vi levererar materialet när kunderna har behov av det, då de oftast inte har möjlighet att hålla lager ute på byggarbetsplatsen.

Fördel att vara nischad på rostfritt

Jobbet varierar beroende på vad kunderna efterfrågar. Ibland behöver de vägledning, ibland vet de exakt vad de behöver. Nya utmaningar dyker upp och Anders trivs med att vara del av
lösningen. Efter 10 år i branschen har han skaffat sig nyttig erfarenhet.

– Vi har stor kompetens inom bolaget vilket vi kan ta del av när det behövs. Eftersom vi är nischade så har vi full koll på vårt material och som specialister på rostfritt har vi alla de certifieringar som krävs. Vi ligger alltid i framkant och det är en skön känsla att vara stolt över företaget man representerar.

Den positiva stämningen som råder bland kollegorna på Damstahl är något Anders värderar högt.

– Ledningen är bara några steg bort och det skapar en speciell anda som jag vill ta med mig till kunderna. Vi är bara ett telefonsamtal bort när man behöver oss.