3D-printing av rostfritt har lång väg kvar att gå

Damstahls försäljningsdirektör Patrik Leijon skriver om en spännande framtidsspaning i magasinet Svensk Verkstad – Industri 

3D-printing av rostfritt har lång väg kvar att gå 

I Svensk Verkstad nr 3 2017 kan man läsa om att framtiden är 3D-printad. I en artikel säger Göran Elovsson, vd på det svenska företaget AIM, att man har ambitionen att vara först i världen med 3D-printing i rostfritt. Intresset är stort från både industrin och från företag inom medicinteknik. 

 I Svensk Verkstad kan man läsa om den 3D-printade framtiden.

Man undrar så klart hur en sådan utveckling på sikt påverkar dig som använder rostfritt och Damstahls erbjudande som grossist. Mitt svar är att 3D-printing är en spännande utveckling. Men det är oerhört mycket som ska ställas om innan detta kan göras live åt krävande industriföretag. Den ytfinhet som dagens 3D-printer erbjuder klarar inte fullt ut de kraven, men detta kommer självklart förändras sett över tid. 

Tittar man på de 3D-printrar som finns idag hanterar de normalt sett produkter som är mindre än en dm3, där ligger de stora vinsterna. Väldigt liten del av våra kunder producerar så pass små detaljer. 

Det ska bli spännande att följa den fortsätta utvecklingen inom 3D-printing. Men även i framtiden är det avgörande att man väljer rätt sorts rostfritt för varje behov. De goda råd som vi på Damstahl ger dig som kund kommer aldrig att kunna 3D-printas! 

 

/Patrik