När kraven på ytfinhet är extra höga

Rostfritt är bra för mycket och bäst blir det som alltid med rätt rostfritt till rätt miljö. Beroende på vad det rostfria materialet ska användas till behövs olika ytfinhet. Beroende på var den rostfria applikationen ska sitta och vilket media som ska transporteras i de rostfria produkterna behövs olika ytfinhet. I detta inlägg belyser vi tre olika ytor med lite större fokus på den finaste av de tre – SF4.

Det finns vanlig mejeristandard, SMS, denna håller en ytfinhet på Ra 0,8 MY och Ra 1,6 MY över svetsen. Behöver du en finare yta än så kan du titta på ASME BPE SF1 (aseptik) som håller ett invändigt Ra på 0,5 MY. Men ibland är kraven högre än vanligt. Till exempel i farmaceutiska miljöer med installationer inom finkemi, bioteknik och läkemedel eller andra produktionsmiljöer där det ställs mycket höga krav på renlighet duger inte vanlig mejeristandard. Många gånger måste man ha ett mycket lägre Ra-värde och många gånger behövs det även att delar och rör är invändigt elpolerade.

På Damstahl lagerför vi rör och rördelar för dessa miljöer med höga krav på renlighet, denna yta kallas SF4. Det vill säga produkten garanterar ett max Ra-värde på 0,38 MY vilket uppnås genom elpolering. Dessa lagerförs i standarden ASME BPE i 316L. Dessa rör och rördelar kan också användas i system där det ställs krav på CFOS dvs Clean For Oxygen Service.

Behöver du material i SF4? Se dimensioner och lagerstatus på vår e-shop.

Hittar du inte vad du söker är du alltid välkommen att kontakta vår säljavdelning.