Super Dairy rördelar: En komplett uppsättning för livsmedel

Damstahls Super Dairy-rör är de renaste och mest korrosionsbeständiga rören för livsmedel. Nu utökas de med en ny serie Super Dairy-rördelar vilket skapar en komplett lösning för att bygga rörsystem. 

Rör & rördelar för livsmedel och pharma 

Damstahls Super Dairy-program är nu uppgraderat med rördelar utvecklade för att erbjuda den renaste ytan, maximal korrosionsbeständighet och minimal risk för bakterietillväxt. Super Dairy rördelarna är framställda och certifierade inom EU och designade för långsiktiga och säkra produktionsmiljöer inom mejeri- och livsmedelssektorn. 

Risken för defekter i skarvarna är ytterst liten i och med att rördelarna är TIG-svetsade. Det ger minimal risk för spalter och fickor där bakterier kan samlas eller där det kan uppstå korrosion. 

Dubbelbetade och utan invändig slipning 

Både rör och rördelar är dubbelbetade. Betningen avlägsnar alla anlöpningar och orenheter vilket gör Damstahls Super Dairy-program till det renaste rörsystemet för livsmedel som du kan få tag på. Rören har dessutom marknadens bästa ytjämnhet. Den är garanterad till Ra ≥0,4 µm på ytorna och Ra ≥0,8 µm över svetsen. Det är långt bättre än vad som till exempel föreskrivs av FDA, EHEDG och 3-A Sanitary Standard. Varken rör eller rördelar är slipade invändigt, vilket ger en unik renhet. 

I och med att serien nu kompletteras med nya Super Dairy-rördelar innebär det att vi kan erbjuda en komplett lösning för att bygga rörsystem. Det gör Super Dairy till det idealiska systemet för alla former av livsmedelsproduktion och stora delar av den farmaceutiska industrin. Den enkla monteringen och långa hållbarheten innebär att det ofta även är den billigaste lösningen. 

Läs mer om hur du får täta kopplingar med pressfittings.