Utekök är hur inne som helst

Nu i sommar drömmer många om att laga mat under bar himmel och skruva upp semesterkänslan ytterligare ett snäpp. Även om du inte lämnar den egna tomten kan en ljummen sommarkväll vid grillen bli ett av dina bästa smakminnen. Så öppna ytterdörren och ditt sinne för matlagning i det fria. Uteköket har blivit den nya trenden. Precis som återbruk. Så varför inte låta den gamla diskbänken från köksrenoveringen få hänga med ett tag till – fast kanske i trädgården eller på altanen denna gången? Då får kanske grillmästaren sällskap ute av flera kockar. Håll med om att det är trevligt att laga mat tillsammans, särskilt utomhus.

Den rostfria diskbänken – klassikern i ur och skur

Den tål att stå ute i alla väder och blir precis den där avställningsytan du behöver. Ja, den rostfria diskbänken går aldrig ur tiden och är perfekt för uteköket. Har du ingen egen gammal diskbänk, kan du ofta hitta begagnade hos företag som säljer använt byggmaterial.

Allt blir så mycket mer inspirerande och roligt i det enkla uteköket. Att noppa jordgubbar, skölja grönsaker, skrubba nypotatis under bar himmel är en känsla av frihet. Vatten för att kunna spola av disken eller skölja grönsaker får du enkelt genom att ansluta trädgårdsslangen. Kanske vill du flytta med dig köket i trädgården för att kunna variera var du vill stå och preparera middagen. Då är det en bra lösning att sätta hjul på ditt utekök, så hänger det med dig dit du vill.

Ribban sätter du själv

Kanske visste du inte att du ville ha ett utekök förrän du läste det här? Önskan kan komma plötsligt! Har du redan en grill är steget inte långt till ditt häftiga utekök. Allt du behöver är lite fantasi, snickarglädje och återbruk. Gammalt bråte på vinden eller i källaren får nytt liv. Det viktigaste är att du får en skön semester och tar tillvara de varma kvällarna till max. Njut av semestern.