Hur hittar jag rätt i djungeln av flänsar?

När ska jag ha, och när ska jag inte ha en pressad svetskrage? Och när ska jag välja ISO och när väljer jag DIN? Vad är en bordring? Vilken dimension ska jag välja?
Med ett stort segment av fittings får vi många frågor på ämnet. Och visst är utbudet brett för att passa alla tänkbara möjliga miljöer och ändamål, men du kan vara helt lugn våra produktspecialister lotsar dig rätt.

Vi hjälper dig ställa de rätta frågorna

Många undrar över om man ska välja galvad, aluminium eller rostfri fläns? Generellt tänker man kanske galvat för inomhusmiljö och rostfritt för utomhus, men allt beror på omständigheterna.

Är miljön utsatt för saltvatten eller behöver du stå emot påfrestningarna ifrån en aggressiv miljö så räcker inte galvad, utan du behöver säkra upp med syrafast. När det kommer till avlopp är syrafast absolut att rekommendera som ett minimum. Är det däremot en varm skön inomhusmiljö kanske du spara en slant genom att välja galvat. Gör en noggrann analys av vilka förhållande som råder innan du väljer.

Tryck och dimensioner är också återkommande teman på chatten. Konstruktören vill veta vilken fläns han ska välja för respektive tryckklass.

Som ni märker det är ett brett sortiment och mycket att ta i beaktan, men bli inte förskräckt.
Vår uppgift är framför allt att hjälpa dig ställa de rätta frågorna så du kommer fram till rätt lösning. Med våra produktspecialister hittar vi gemensamt en lösning som passar. Kan vi inte svara på direkten så återkommer så snart vi vet.