Det händer på Damstahls lager om natten

Zeljko Tepic berättar om vad som händer på Damstahl i Malmö när solen har gått ner:

Jag började arbeta på Damstahl 2009 och sedan sex år jobbar jag nattskiftet tillsammans med min kollega Lasse Andersson. Det är vi två som ser till att Damstahl kan leverera rostfritt i större delen av Sverige inom 24 timmar. Det är jag stolt över att kunna bidra till!  

Damstahl Malmö truck

Vi börjar skiftet klockan 23.00 och kör till klockan 07.00 på morgonen. Jag och Lasse är som en egen liten firma, vi känner varandra utan och innan och hjälps åt i alla lägen. Som nattjobbare är man en problemlösare som måste kunna allt om företaget och produkterna. Kör det ihop sig kan man inte ringa chefen klockan 03.00 på natten. 

Först tar vi hand om resterande beställningar från dagen som ska göras klara för transport. Någon gång efter klockan 01.00 kommer bilen från lagret i Danmark med cirka 32 ton rostfria produkter som ska ut till kund nästa morgon. Allt skannas och sorteras på rätt ställe i vårt lager beroende på var i Sverige kunderna finns. Sedan packar vi transportbilarna som ska köra iväg nästa morgon. 

Transportbil på Damstahls lager.

“Att jobba natt på Damstahl är det bästa som finns och vi har mycket frihet under ansvar.” 

Efter jobbet sover jag ut, jag gör kanske några ärenden på stan och har sedan mycket tid att ta hand om mina barn och umgås med min fru innan det är dags att åka till Damstahl igen. För en nattjobbare är sommaren favoriten bland årstiderna. Solen går upp redan klockan 4 och man hör fågelsången och ser harar och rådjur i gräset nära lagret. 

Lasse och Zeljko som håller Damstahls lager rullande på natten.

Sämst är vintern när solen går upp först sedan man kommit hem och somnat. Men jag vill aldrig byta jobb! Under nattskiftet gör jag något viktigt för att kunderna ska få sina leveranser i rätt tid. 

 

/Zeljko Tepic, som får rull på Damstahls lager i Malmö under natten tillsammans med kollegan Lasse Andersson 

 

 

Vill du läsa fler rapporter från Damstahl? Här hittar du en rad artiklar om vad som utspelar sig bakom kulisserna.