Förbättrade rostfria stänger

Vår främsta stångleverantör Ugitech, ett av de ledande stålverken i Europa, har alltid legat i framkant i utvecklingen av sina stänger. Den redan mycket välkända stångkvalitén UGIMA® (MA = Machine Ability) har under många år hjälpt våra kunder att minska verktygsslitaget och få lättare bearbetning. Det är beundransvärt hur Ugitech oförtröttligt fortsätter att utveckla sina produkter – nu kommer UGIMA generation X.

Damstahl och Ugitech i över 30 år

I över 30 år har Ugitech varit Damstahls stångleverantör på stänger upp till en diameter på 130 mm. Som grossist är det skönt att ha ett stångverk som Ugitech bakom sig eftersom de ständigt är på tårna och fortsätter utveckla sina produkter. Produkter som man kanske inte tänker är möjliga att utveckla i den omfattning som de faktiskt är. Men Ugitech kan, och nu är UGIMA® -X här.

Nästa gång du köper stång från Damstahl och sätter dina UGIMA® -X stänger i maskinen kommer du märka att spånbrytningen blir kortare och verktygsslitaget mindre. Gränsen för vad materialet i UGIMA® -X-stängerna klarar i tunnväggig bearbetning är större än i de tidigare generationerna av stänger. När du får uppleva detta ska du veta att det krävts:

• 3 års tid av tekniskt utvecklande
• 2000 ton material
• 3000 timmar för testning

Vilket har lett till 50 ton spånor – allt för att göra det lättare för dig som kund i dina maskiner.

– Det jag framförallt imponeras av är de korta spånorna som generation X generar även vid djupa av- och spårstickningar, säger vår stångspecialist Tord Nilsson

Från och med nu är det UGIMA® -X som kommer att finnas på vårt lager när du beställer. Har du frågor om denna produkt så är du varmt välkommen att höra av dig till oss –alla vi säljare har besökt Ugitech för att på plats se deras nya produkt!