Läget i Småland: Det är ett bra tryck på marknaden nu

Damstahls utesäljare Anders Andersson rapporterar:

Småland är ett stort område att täcka. Samtidigt är det en tacksam marknad där det dessutom är riktigt bra tryck just nu. Det gäller inte minst de kunder i regionen kring Gnosjö och Värnamo som arbetar med stångbearbetning. Främst handlar det om tillverkning av detaljer till fordonsindustrin. 

Det här är ett stångbearbetningens Silicon Valley och här huserar många företag som arbetar med väldigt tekniskt avancerade lösningar. De producerar avancerade detaljer och har en högteknologisk utrustning anpassad för toleranser på några få tusendelar av en millimeter. Då gäller det att våra material håller måttet! 

Alltid högsta kvalitet 

Och det gör de. Dels beror det på att vår leverantör är franska Ugitech, som är lite av den här världens Rolls Royce, dels på att hela vårt företag kan erbjuda enormt hög kompetens när det gäller materialkunskap. När jag träffar kunderna kan jag alltså vara trygg med att jag arbetar med toppkvalitet på materialet. 

Min egen viktigaste uppgift är att alltid vara närvarande – aldrig längre bort än närmaste skogsdunge. Det är vårt viktigaste konkurrensmedel på den lokala marknaden. Jag får hela tiden många tekniska frågor och kundernas verklighet förändras ständigt, så det gäller att vara påläst. 

 

/Anders Andersson