Läget på Trafikplaneringen på Damstahl

Här får vår transportplanerare Evelina ordet och berättar om hur det går till när Damstahl hittar bästa lösningen för att leverera din order på rätt ställe i rätt tid:

Varje dag ska över hundra ton rostfritt stål transporteras från Damstahls lager i Malmö till hundratals kunder runt om i vårt avlånga land. Mitt och kollegan Anders jobb som trafikplanerare är att vara navet mellan säljavdelningen och lagret. 

Det gäller att ständigt kommunicera med de olika avdelningarna för att säkerställa att kunden kan få sin order i förväntad tid. Vi är viktiga länkar i kedjan inom Damstahls logistikkoncept Le Mans med leverans inom 24 timmar i stora delar av Sverige. 

Redan när vi börjar på morgonen har nattgänget på lagret förberett ordrar med material som levererats från våra lager i Danmark och Tyskland. Vidare har vi tät kontakt med transportföretag som vi anlitar, till exempel Mertz och Schenker. Vi bokar upp transporter och ser till alla aktuella ordrar till våra kunder blir klara i tid och körs ut på det mest tidseffektiva sättet. 

Det gäller att ha koll på läget och tänka smart. Hur får vi bäst ut alla order till kunderna runt om i Sverige? Allt vi gör syftar till att göra våra kunder nöjda genom att leverera rätt produkter i rätt tid.  

Jag vill avsluta med ett bra råd till våra kära kunder. Ha god framförhållning när du beställer – när det är möjligt – för att säkerställa att vi på Damstahl kan leverera i rätt tid. 

 

/Evelina och Anders på Trafikplaneringen