Tord Nilsson rapporterar från besök hos Ugitech

Den 5 till 6 april reste vi till stålverket Ugitech i Frankrike med några av Damstahls kunder. På plats fick vi följa hela den spännande processen från smälta till färdig stång under sakkunnig vägledning av Ugitechs proffsiga experter. Naturligtvis bjöds vi också på äkta fransk gästfrihet under våra dagar i samhället Ugine. 

En smälta i Ugitechs fabrik för rostfritt stål.

Ett företag som var med på resan var Gnosjö Automatsvarvning AB, representerad av Solweig Fransson. Hon var imponerad av att stålverket investerar motsvarande över 150 miljoner kronor de närmaste åren för att utveckla produkter, tillverkningsmetoder och logistik. 

Vår partner Ugitech är specialister på högkvalitativa stänger i rostfritt stål. Vi har nu samarbetat framgångsrikt i 30 år, och ser fram emot många fler. Damstahl lagerför idag varmvalsat, draget och slipat rundstål från Ugitech. 

Ugitech – stänger i världsklass 

På plats i verket i Ugine blev vi positivt påminda om varför stång från Ugitech är den kanske bästa på marknaden. För mig som produktspecialist vill jag gärna framhålla att hela stångsortimentet håller hög och jämn kvalitet för bearbetning. Det gör att våra kunder slipper dyra stillestånd när en maskin behöver ställas om. När du väljer stång från Damstahl får du en bättre slutprodukt med god totalekonomi. 

 

Vive la Francevive Ugitech!  

/Tord Nilsson, produktspecialist på stång inom Damstahl 

 

Gå in och se stora delar av vårt stångsortiment här på vår e-shop 

Damstahl på verksbesök i den franska staden Ugine.