Hitta rätt bland rostfria rör och rördelar

Det är inte alltid lätt att hitta den bästa lösningen i djungeln av rostfria rör och rördelar. Som experter på allt som har med rostfritt att göra får vi in många frågor på ämnet. Här nedan reder vi ut några vanliga frågetecken för att hjälpa dig på traven i ditt projekt. Kom ihåg att du alltid kan höra av dig till oss med dina problem, så guidar vi dig rätt.

Livsmedelsrör har beteckningen BC, BD, CC eller CD – vad är skillnaden?

Beteckningarna visar om röret är glödgat eller inte samt om det är slipat eller inte.

• BC betyder att röret är glödgat och oslipat
• BD innebär att röret är glödgat och slipat
• CC står för att röret är oglödgat och oslipat
• CD betyder röret är oglödgat och slipat

Vilken tryckklass håller era pressade lösflänsar?

Våra pressade lösflänsar upp till och med dimension DN 150 är godkända enligt tryckklass PN 16. För dimension DN 200 och uppåt är det tryckklass PN 10 som gäller.

Vad är det för skillnad mellan stålsorterna EN 1.4404 och EN 1.4571?

Den största skillnaden är att EN 1.4404 är ett syrafast stål och 1.4571 ett titanstabiliserat stål. EN 1.4571 går utmärkt att använda tillsammans med EN 1.4404, så länge man inte ska elektrolytpolera materialet. EN 1.4571 blir nämligen ”fläckigt” vid en elektrolytpolering.

Jag kan inte hitta ASTM-rör och -rördelar på webben, har ni detta på lager?

Ja, det har vi. Hela ASTM-programmet lagerförs i Tyskland och är tillgängligt i vår webbshop. Du kan alltid höra av dig till någon av våra säljare för att beställa det du vill ha från programmet och för frågor om webbshopen.

Vi hjälper dig att ställa de rätta frågorna

Har du fler frågor om rör och rördelar? Tveka inte att höra av dig till någon av våra säljare. Tillsammans med våra produktspecialister hittar vi gemensamt den lösning som passar bäst för dig.